Sri Lanka: 3-ugers rejseplan

Turen går til Sri Lanka. Derfor, skal du selvfølgelig have vores 3-ugers rejseplan til Sri Lanka med på vejen. Således, kan du kopiere vores rute eller i det mindste finde inspiration til din egen rundtur på øen.

Sri Lanka er blevet en større og større rejsedestination, og det er der virkelig en god grund til, hvis du spørger os. Landet har utrolig meget at byde på med hensyn til historie, kultur, vidunderlig natur og ikke mindst lækre strande. Og den perfekte rejseplan inkluderer selvfølgelig alt dette. Tre uger er den mest ideelle længde for en rundrejse på Sri Lanka. Du har herved mulighed for at opleve de største seværdigheder, de skjulte diamanter og ikke mindst tid til ren afslapning på nogle af de vidunderlige strande. 

Det er forholdsvis let at komme fra A til B på øen, men det kan dog blive en forholdsvis tidskrævende proces. Men hvad angår transport på Sri Lanka kan du læse mere om lige her, hvor vi har samlet alt det, du har brug for at vide om transport på din kommende rejse. 

Vi har herunder udarbejdet en 3-ugers rejseplan til Sri Lanka, samt givet et par eksempler på ekstra muligheder, som du altid kan tilføje på din tur, hvis du skulle have mere tid. 

Rejseplan Sri Lanka kort

Denne 3-ugers rejseplan er en dag til dag rute på Sri Lanka. Du vil her få en lille beskrivelse af, hvad dagene kan bruges på. Men ellers vil der være links til mere uddybende indlæg om de enkelte seværdigheder og byer. Og så er der selvfølgelig altid plads til dine egne inputs. 

Dag 1 – 2: Colombo 

Colombo er hovedstaden på Sri Lanka. Det er ikke den by, der ligger tættest på lufthavnen, men det er nu alligevel en fin by at gøre sit første stop. Med i hvert fald én fuld dag, har du rig mulighed for at se diverse seværdigheder, shoppe eller bare slappe, hvis det er det, du nu har brug for.


Sigiriya Lion Rock på Sri Lanka

Dag 3 – 5: Kandy 

Kandy er Sri Lankas anden største by. Det er her du for alvor møder den srilankanske kultur og nogle af de flotte seværdigheder. Templer, buddhaer, srilankansk dans og botanisk have – You name it. Alt dette kan du opleve, hvis det skulle friste. 

Under dit besøg i Kandy burde en heldagstur til Lion Rock i Sigiriya, eller et par overnatninger i området, være øverst på din bucket-liste. Dette er et af landets mest berømte landemærker, og samtidig et af de 8 Unesco World Heritage seværdigheder i Sri Lanka. Dette er en af de seværdigheder du bare ikke må misse, når du er i Kandy og i det hele taget på Sri Lanka.


Dag 6 – 7: Nuwara Eliya 

Efter et par dage med seværdigheder sættes kursen mod Nuwara Eliya, også kendt som Little England. Den primære transportform er tog – og denne tur må du ikke gå glip af. Landskabet på Sri Lanka er noget af det flotteste, og diversiteten i vegetationen er helt fantastisk. Endnu et plus, er selvfølgelig muligheden for at hænge ud af vinduer og døre i toget. 

Nuwara Eliya er ikke en by, der er så meget at skrive hjem om. Overvej derfor, om denne er et stop værd for dig. Den primære årsag til besøget skal helt klart være te-plantager, hvilke du også kan se andre steder i landet, eller nationalparken Horton Plains. For os er Horton Plains et must, når man er i Sri Lanka. Det er en vidunderlig park med den flotteste natur, og en stilhed du ikke møder andre steder i landet. Så overvej dit besøg til Nuwara Eliya, men sørg for at have denne skønhed af en park i mente gennem din beslutningsproces.


Dag 8-11: Ella 

Når du ankommer til Ella vil naturen for alvor komme i fokus. Her finder du de flotteste vandfald, diverse peaks, udsigtspunkter og ikke mindst den famøse Nine Arches Bridge. Så bare rolig, her får du ingen problemer med at få dagene til at gå, på trods af byens størrelse. Har du endda et par ekstra dage er disse næppe spildt på den fantastiske natur og de fascinerende seværdigheder i byen. 


Nine Arch Bridge i Ella, Sri Lanka

Dag 12 – 13: Udawalawe eller Yala 

Når nu du har taget turen hele vejen til Sri Lanka, må du ikke snyde dig selv for en tur i mindst en af de to populære nationalparker. Vi besøgte Udawalawe National Park og var meget tilfredse med selve safariturene. Parken er knap så stor som Yala National Park, men er eftersigende den, hvor du møder flest elefanter. Og er du heldig (det er de fleste) møder du også mange andre dyrearter.

Yala National Park er parken, hvor der er størst chance for at se leoparder. Vi besøgte desværre ikke parken, da tiden var knap. Vi har dog en forhåbning om at komme tilbage.

Ligegyldig, hvilken national park du vælger at besøge vil det være en oplevelse for livet at komme så tæt på de vilde dyr. Beslutningen om, hvilken du skal vælge kan vi ikke tage for dig, men du kan læse lidt mere om de to parker lige her. Og er tiden til det, vil et besøg i begge, med garanti være det hele værd.


Dag 13 – 15: Mirissa

Efter mange dage med seværdigheder, vandren og vilde dyr er det endelig blevet tid til en velfortjent omgang afslapning. Dette skal selvfølgelig foregå i Mirissa, hvor stranden, afslapning og lækre restauranter er i fokus. Her finder du nogle af de lækreste strande, med det blødeste sand, men også solnedgangene er helt fantastiske.

Er du til snorkling, vil en heldagstur (eller et par dage) til Hikkaduwa være lige noget for dig. Her er koralrev med flotte fisk, lækre strande og mulighed for at fodre vilde havskildpadder. Et must for din Sri Lanka rute, hvis du spørger os. 


Coconut Tree Hill i Mirissa, Sri Lanka

Dag 16 – 18: Galle Fort

I 18. århundrede byggede hollænderne deres hovedkvarter, Galle Fort. Disse smukke gamle bygninger står stadig den dag i dag, og er siden blevet en del af Unescos World Heritage. I dag er de flotte bygninger dog blevet ombygget til moderne caféer, butikker og gallerier. 

Stemningen på fortet og de hyggelige gader, er noget du simpelthen ikke må misse, når du er i Sri Lanka. Fortet er fyldt med historie, men er du mere til shopping eller bare en flot solnedgang – så finder du også snildt det her. Men er tiden knap, kan du sagtens tage en heldagstur til Galle Fort. En ting er sikkert, du må ikke misse fortet, når du besøger Sri Lanka. 


Dag 19 – 20: Negombo 

Negombo er en mere afslappet by, taget Colombo i betragtning. Du skal dog være klar på en omvæltning, når du kommer fra de stille gader ved Galle Fort og hertil. Men har du brug for at være tæt på lufthavnen og slappe lidt af inden den lange flyvetur hjem eller videre, hvis du er heldig, så er dette en helt fin by. 


Dag 21: Hjemrejse

Så er det blevet tid til at vende snuden hjemad. Forhåbentligt, har du haft tre fantastiske uger på Sri Lanka, og er nu klar til at vende hjem til Danmark med solbrun hud og fyldt med gode oplevelser.

Natur på Sri Lanka

Mulige tilføjelser

Er 21 dage simpelthen bare ikke nok for dig, hvilket vi godt kan forstå, så frygt ej. Sri Lanka har endnu flere fantastiske steder, som er et kig værd. Her får du et par eksempler:

Trincomalee

  • Trincomalee er en lille by på Sri Lankas østkyst. Her finder du nogle af de bedste og flotteste strande på Sri Lanka. Byen er omgivet af bakketoppe, dyreliv og klippeformationer. 2 til 3 hele dage er derfor en god idé, således du har mulighed for at opleve det hele.

Jaffna

  • Jaffna ligger i den nordlige del af Sri Lanka. Byen åbnede først sine døre for turismen i 2009, da borgerkrigen sluttede. Byen har oplevet stor indflydelse fra Indien. Dette vil du især kunne opleve ved dine gåture i gaderne og ved maden. 2 til 3 hele dage skal du formentlig bruge på dit besøg, da seværdighederne ligger et stykke fra byen.

Arugam Bay

  • Arugam er kendt som surfers paradise, og har samtidig nogle af de lækreste strande på Sri Lanka. Har du planer om safari, kan et besøg til Arugam Bay være en god idé. Yala National Park ligger tæt på, og hvem siger nej til lækre strande og vilde dyr.

Unawatuna

  • Unawatuna er endnu en by med lækre strande. Her kan du snildt få et par dage til at gå med afslapning, shopping, lækker mad og diverse seværdigheder i nærheden. Derudover, kan denne by nemt bruges som destination for en heldagstur.