7 ting du ikke må misse på Sri Lanka

Sri Lanka har ramt vores hjerter. Det er et af vores all time yndlings lande at rejse til. Sri Lanka er et land med stor diversitet, og der er simpelthen noget for en hver smag. Bjerge, lækre strande, kultur, smuk natur og vilde dyr er bare noget af det, du vil møde på din rundrejse i Sri Lanka.

Så går turen til Sri Lanka vil vi anbefale, at du tager et kig på vores 3-ugers rejseplan – om ikke andet for at få lidt inspiration. Og når det kommer til inspiration finder du nedenfor, 7 ting som du, i vores øjne, simpelthen ikke må misse på din rundrejse i landet.

1. Tag et smut forbi Nine Arch Bridge i Ella

Denne ikoniske bro i Sri Lanka ligger lidt uden for byen Ella. Efter små 40 minutters gang (i et roligt tempo) gennem junglen og alt dens pragt, møder du denne smukke 25 meters høje jernbanebro. Denne skønhed af et stykke arkitektur gemmer sig blandt frodige teplantager og høje bambus træer. Så gå på opdagelse og se, om du kan finde Nine Arch Bridge.

2. Kør med toget gennem landet

Togturen fra Kandy til Ella, med eventuelt stop i Nuwara Eliya, er en af de mest sceniske togture i verden. Naturens diversitet på Sri Lanka er stor, og du kan ikke andet end at forelske dig i den, når du hænger ud ad døre og vinduer på toget. Så hop ombord på en 7 timers togtur, eller tag et afbræk undervejs, og oplev Sri Lankas mangfoldighed.

3. Kom helt tæt på de vilde dyr

Sri Lanka har et rigt dyreliv – både til lands og til vands. Elefanter, bøfler og leoparder er det helt store på landjorden, hvorimod du finder hvaler og delfiner til havs. Du kan nærmest ikke gå et par meter uden at møde nogle af de mange dyr på Sri Lanka – om end, det er fugle, aber, firben eller noget helt fjerde.

Et must, når du er på Sri Lanka er derfor et besøg i en af de mange nationalparker. At tage på safari på Sri Lanka er en helt unik oplevelse, og er helt sikkert de tidlige morgenstunder og sene aftentimer værd.

4. Oplev naturen i Horton Plains

Naturen på Sri Lanka er, som sagt, noget for sig selv, og vi kan slet ikke få nok af den. Er du ligesom os naturelskere, er Horton Plains i Nuwara Eliya et must for dig på din rundrejse i Sri Lanka. I nationalparken Horton Plains vil du møde alt fra græslandskaber til skov og slette. Og er du heldig, møder du også aber, hjorte og smukke fugle på din vej gennem parken.

5. Strand og afslapning

Sri Lanka er rig på seværdigheder, naturoplevelser og ikke mindst kultur. Men en gang i mellem kan du også bare have brug for ren afslapning. Og det finder du skam også på Sri Lanka. Strandene langs sydkysten er et besøg værd. Her finder du turkis vand, blødt sand og ikke mindst rene strande. Så snup et par dage med fødderne i sandet og få ladet batterierne op, således du er klar til endnu flere srilankanske oplevelser.

6. Gå på opdagelse på Galle Fort

I det 18. århundrede byggede hollænderne deres hovedkvarter, Galle Fort, på den sydsrilankanske kyst. Disse smukke gamle bygninger står stadig den dag i dag, og er siden blevet en del af Unescos World Heritage. I dag er de flotte bygninger dog blevet ombygget til moderne caféer, butikker og gallerier. 

Stemningen på fortet og de hyggelige gader, er noget du simpelthen ikke må misse, når du er på Sri Lanka. Fortet er fyldt med historie, men er du mere til shopping eller bare en flot solnedgang – så finder du også snildt det her. 

7. Bestig Sigiriya Lion Rock

Sigiriya Lion Rock er et fantastisk naturfænomen af en klippe med en højde på omtrent 200 meter. Klippen er endnu en af de seværdigheder i Sri Lanka, der er på Unescos verdensarvsliste, og et besøg værd, hvis du spørger os.

Bestigningen vil i alt tage dig et par timer – hvoraf, du skal afsætte en rum tid af til at nyde udsigten fra toppen. For at undgå store turistmængder og varmen kan det være en god idé at starte bestigningen så tidligt, som muligt. Der er trapper hele vejen – så bare rolig. Du behøver ikke at være den fødte bjergbestiger, for at få krydset Sigiriya Lion Rock af på din bucket-liste.