5 ting du ikke må misse i Kandy, Sri Lanka

Kandy er Sri Lankas anden største by, og ligger omkring 3-timers togtur fra hovedstaden Colombo. Hvis du følger vores 3-ugers rejseplan, vil Kandy være dit første møde med den srilankanske kultur. Byen er omringet af smuk natur og bjerge, hvor du for alvor kan gå på opdagelse.

Du finder herunder 5 ting som du, i vores øjne, simpelthen ikke må misse, når du besøger Kandy.

1. Slap af i den botaniske have i Peradeniya

Kandy kan med sin trafik til tider virke meget hektisk. En dag i rolige omgivelser og i skyggen, væk fra heden, kan derfor være fristende. Heldigvis, kan du finde begge dele i Royal Botanical Gardens i Peradeniya.

Den botaniske have er et kæmpe område, hvor du både har mulighed for at slappe af på en græsplæne eller gå på opdagelse blandt de mange haver. En ting er sikkert, du vil ikke fortryde at tage en rolig dag i den botaniske have.

2. Besøg Temple of the Tooth

Temple of the Tooth i Kandy er det helligste for buddhisterne på Sri Lanka. Templet vogter over Buddhas tand – hvilken er gemt væk i templet bag guld og pragt. De lokale besøger dagligt templet for at bede og udføre ritualer.

Som turist har du lov til at besøge templet. Værd dog opmærksom på at dække knæ og skuldre, og ellers at have respekt for de bedende.

3. Bestig Sigiriya Lion Rock

Sigiriya Lion Rock er en kæmpe klippe på omtrent 200 meter, som ligger midt i Sri Lanka. Fra Kandy ligger Lion Rock cirka 3 timers tuk-tuk-kørsel væk. Men spørger du os, er det uden tvivl de bumlende 3 timer værd.

Bestigningen af Sigiriya Lion Rock vil i alt tage dig et par timer – hvoraf, der selvfølgelig af sat tid af til at nyde den smukke udsigt fra toppen. Grundet varmen og store menneskemængder er det altid en god idé at starte bestigningen så tidligt på dagen som muligt. Men det kan også sagtens lade sig gøre midt på dagen. Der er trapper hele vejen, og du skal derfor ikke være den fødte bjergbestiger for at krydse Lion Rock af på din bucket-liste.

4. Gå en tur om Kandy Lake

Søen i Kandy ligger i hjertet af byen – ved siden af Temple of the Tooth. Her kan du altid finde ro, i den ellers lidt hektiske by. Området er smukt, med god mulighed for en gåtur eller bare tid til eftertænksomhed på en af bænkene. Et plus er selvfølgelig, at solnedgangen er magisk og ikke må misses.

5. Hop på en af verdens mest sceniske togture  

Har du mulighed for det, vil vi altid anbefale, at du tager toget fra Kandy til enten Nuwara Eliya eller Ella – du vil ikke fortryde det. Turene tager henholdsvis 4 og 7 timer, hvor du kan forvente at stå med hovedet ud ad døren for at få det hele med. Denne togtur er blevet kendt som en af de flotteste i verden, og vi kan ikke være andet end enige i dette. Så hop ombord, og få vind i håret, på en af verdens mest sceniske togture.