Ubud Monkey Forest

Ubud har utrolig mange seværdigheder og oplevelser, som du simpelthen ikke må misse på din rundrejse på Bali. En af de mange er The Sacred Monkey Forest Sanctury – ofte forkortet Monkey Forest, og på godt gammeldags dansk, hvad vi vil kalde Abeskoven.

Vi forelskede os fuldstændig i Abeskoven, og vil derfor altid anbefale dig at besøge denne, hvis du en dag kommer til Bali. Men med så mange andre steder, oplevelser og seværdigheder er der nogle ting, der kan være rare at vide på forhånd. Derfor finder du i dette indlæg lidt information og gode råd, som kan vise sig nyttige, når du en dag er så heldig at besøge Ubud Monkey Forest.

Hvad er Monkey Forest?

Monkey Forest eller Abekoven (på balinesisk Mandala Suci Wenara Wana) er et naturreservat, hvor dyrkelsen af hinduismen er på sit højeste. Den store park, med mere end 100 forskellige træsorter og over 600 makakaber, ligger uforstyrret hen mellem Ubuds travle gader.

De mange aber holder til i 4 forskellige flokke, som hver opretholder sit territorium i parken. Udover hundredvis af aber kan du også opleve 3 hindutempler. Disse templer skulle eftersigende være helt tilbage fra det 14. århundrede. Deres gode alder fremgår tydeligt af standen, men templerne bliver dog stadig brugt af de lokale balinesere.

Men Monkey Forest består af meget mere end gamle templer og vilde aber. Naturen i parken er nemlig utrolig fascinerende, og du møder meget forskelligt på din gåture rundt langs stierne. Og så er der en helt bestemt stemning i skoven, når du går blandt vilde aber, forbi vandfald og mellem enormt høje træer. Altså er Abeskoven simpelthen noget du ikke må misse, når du besøge Ubud og Bali generelt.

Tips og gode råd i Abeskoven

Selvom aberne i Abeskoven ser utrolig søde ud (især de små unger), så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Blandt andet kan makakaberne være lige så voldsomme og truende, som de kan være søde og nuttede at se på. Du skal derfor altid have i baghovedet, at aberne er vilde dyr.

For at gøre det lidt nemmere finder du herunder en række tips og gode råd, som du kan tage med dig på din tur rundt i Ubud Monkey Forest.

Personlige ejendele

Når du bevæger dig rundt i den store park skal du have et ekstra godt øje på dine personlige ejendele. Og taler vi simpelthen alle ejendele, om end det er en rygsæk, solbriller eller smykker. Aberne er hurtige og kan nemt snuppe tingene fra dig, hvis du er fraværende i et kort sekund.

Du bliver derfor rådet til, inden du går ind i parken, at pakke alle unødvendige ting væk i din taske. Og det vil vi skam også råde dig til. Men vi vil samtidig også gør dig opmærksom på, at vi ingen problemer oplevede med aberne og heller ikke fik snuppet briller eller telefon. På trods af, at vi gik med tingene fremme.

Fra vores side af lyder tommelfingerreglen, at du skal holde afstand og ellers ikke provokere aberne. Så burde du være godt på vej mod en god oplevelse i den velbesøgte Monkey Forest.

Opførelse omkring aberne

I og med, at aberne er vilde dyr, er der som sagt også nogle klare regler for, hvordan du skal agere blandt dem. Der gælder blandt andet, at du ikke må løbe i parken – hvis du gør det, risikerer du at få en flok aber efter dig.

Derudover er det vigtigt, at du ikke får direkte øjenkontakt med aberne. De kan være aggressive, og øjenkontakt kan være den sidste dråbe før et raserianfald. Et andet punkt, som du også skal være opmærksom på, i forhold til abernes temperament, er ungerne. De kan være åh så søde, og tanken om at røre ved dem strejfer de fleste. Men du skal være varsom. Generelt gælder det, at du ikke skal røre aberne, og da slet ikke ungerne, da mødrene hurtigt kan gå i forsvarsposition.

Slutteligt, i forhold til din opførelse omkring aberne, er det vigtigt, at du ikke går i panik. Og det er, for nogen, lettere sagt end gjort. Du kan risikere, at aberne kommer meget tæt på og i nogle tilfælde endda sætter sig på dig. Nogen elsker det, mens andre ikke er de helt store fans. Du skal dog være opmærksom på, at mange af aberne har herpes og en god omgang lus. Det kan derfor være godt, at tage sine forbehold. Og er du en af dem, der ikke er til befængte dyr på skulderen, har vi to råd til dig: Lad være med at bøje dig ned, og sæt dig ikke ned, hvis der er mange aber omkring dig. Følger du disse råd, burde være på den sikre side. Vi tog vores forbehold, og oplevede ikke at have en abe på skulderne.

Mad og drikkevare

På en gåtur gennem den flotte park ville en snack ikke være helt dårligt. Men i dette tilfælde er det rent faktisk ikke den bedste idé. Aberne er nemlig ellevilde efter alt, hvad der hedder mad. Du skal derfor gemme mad, samt drikkevare væk. Og her er det ikke nok at gemme det væk i en papir- eller plasticpose – for det er ikke lovligt at tage med ind i parken. Så sørg for at have en rygsæk med, hvor du kan gemme din madpakke og vandflasker væk.

I forhold til aberne er det lovligt at fodre dem i parken. Du må dog kun fodre dem med bananer købt i parken. Du finder blandt andet en lille bod ved indgangen, hvor dette er muligt. Vælger du at købe mad til dem, kan det blive en lidt heftig oplevelse. Aberne kan nemlig lugte bananerne og kan som sagt blive ret vilde, når først der er mad i nærheden.

Spørger du os, vil vi anbefale dig ikke at fodre aberne. På den måde får du den bedste oplevelse, hvor aberne er tæt på – men ikke for aggressive og påtrængende. Og det er altså en helt fantastisk oplevelse at gå blandt de mange aber og være gæst i deres habitat.

Vigtig viden

Ubud Monkey Forest har åbent alle dage (på nær helligdage) fra klokken 8:30 – 18:00. Og det er muligt at købe entrébillet fra klokken 8:30 – 17:30. Når du har købt din billet har du lov til at gå rundt i parken så længedu vil. De fleste bruger mellem 1 til 2 timer, på at gå det hele igennem. Vi brugte nok nærmere 2 til 3 timer, da vi tog det stille og rolig, samt nød omgivelserne omkring os.

Vi vil anbefale dig at besøge parken så tidligt på dagen som muligt. På den måde undgår du flest turister, og kan bedre nyde parken i ro og fred. Derudover, er temperaturene mere behagelige fra morgenstunden af.

I nedenstående tabel finder du en oversigt over priserne for entré.

BillettypePris i IDRPris i DKK
VoksenIDR 80.000Ca. 35 kroner
BarnIDR 60.000Ca. 27 kroner

Abeskoven ligger, som tidligere nævnt, i Ubud. Adressen er Jl. Monkey Forest, Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesia. Men du kan snildt søge Sacred Monkey Forest på Google Maps, og så guider den dig hele vejen til den fascinerende park.

Og mangler du endnu mere information kan du kigge på Abeskovens egen hjemmeside lige her.