5 ting du ikke må misse i Ella, Sri Lanka

Ella er en lille by omringet af grøn natur. Men frygt ej – selvom byen er lille, er der altid noget at lave i Ella. Følger du vores 3-ugers rejseplan tager du nok en er verdens mest sceniske togture fra enten Kandy eller Nuwara Eliya. Fra togvinduerne vil du for alvor forelske dig i den srilankanske natur. Og heldigvis for det. Ella er en by spækket med naturoplevelser, og nedenfor finder du 5 ting som du, i vores øjne, simpelthen ikke må misse, når du besøger Ella.

1. Gå langs skinnerne på Nine Arch Bridge i Ella

Nine Arch Bridge er blevet en verdenskendt jernbanebro, som du som turist simpelthen ikke må misse, når du besøger Ella. Efter blot små 40 minutters gang, gennem junglen vil du måde denne skønhed af et stykke arkitektur. Broen gemmer sig blandt frodige teplantager og høje bambustræer – Så gå på opdagelse og se, om du kan finde den.

Nine Arch Bridge i Ella på Sri Lanka

2. Gå på marked med de lokale

Hver onsdag morgen holder de lokale marked. Passara Road er fyldt med små boder, hvor det er muligt at købe tøj, friske grøntsager, krydderier og frugt. Så har du mod på at stå tidligt, har du for alvor muligheden for at være en del af de lokale.

3. Bestig Little Adam´s Peak

Little Adam´s Peak er lillebror til Adam´s Peak. Men er du ligesom os ikke helt klar på den store vandretur, skal du ikke gå i panik. Little Adam´s Peak er en oplevelse, hvor de fleste kan være med. Der er gangstier og trapper hele vejen op, og det er derfor en overskuelig tur til toppen.

Fra toppen finder du en smuk udsigt over dalen i Ella. Her kan du nyde udsigten, slappe af i skyggen fra træerne eller møde andre rejsende. En ting er sikkert – Little Adam´s Peak er et besøg værd, når du er i Ella.

Bonus info: På din vej tilbage kan du gøre et stop ved 98 Acres Resort. Her kan du få en god frokost med en skøn udsigt over dalen.

Little Adam´s Peak Sri Lanka

4. Vandre til toppen af Diyaluma vandfaldet

Har du planer om at besøge Diyaluma vandfaldet, skal du formentlig sætte en hel dag af til dette. I hvert fald, hvis du har planer om at nå til toppen. Cirka en times køretur uden for Ella finder du foden af Sri Lankas anden højeste vandfald. Herfra, har du cirka 30 minutter til toppen. Nu går eventyret for alvor i gang. Med en vandretur på omkring 45 minutter, når du toppen. Her finder du flere naturlige bassiner på forskellige niveauer. Husk badetøjet, så du kan tage et dyp i Diyaluma vandfaldet.

5. Gå på opdagelse ved Ravana vandfaldet

Små 10 minutter for Ella centrum ligger Ravana vandfaldet. Dette ligger ud til hovedvejen og det er derfor nemt tilgængeligt for alle. Både lokale og turister kommer her dagligt for at nyde det smukke stykke natur, men også for at tage en dukkert i det kølige vand.

Ravana Waterfall Sri Lanka