5 ting du ikke må misse i Mirissa, Sri Lanka

Mirissa, også kendt som Sri Lankas surfer paradis, er en af de største stranddestinationer på den sydlige kyst. Området har det hele; smukke strande så langt øjet rækker, høje bølger og gode restauranter. Her kan du for alvor slappe af efter et par hektiske dage med dagsture og seværdigheder på din rundrejse på Sri Lanka. Så tilbring et par dage i Mirissa, så du for alvor kan få ladet dine batterier op.

1. Parrot Rock

Lige uden for Mirissa Beach finder du Parrot Rock. Denne klippe kan du ”bestige” og fra toppen se udover Mirissa-området. Udsigten fra toppen er smuk, og helt klart et besøg værd, hvis du spørger os.

For at komme ud til klippen skal du være opmærksom på, at du skal gå gennem vand. Du skal derfor ikke begive dig ud på klippen ved højvande eller, når der er høje bølger. Så sørg for at spørge de lokale til råds, således du kan komme afsted ved lavvande.

Parrot Rock Sri Lanka

2. Coconut Tree Hill

Små 15 minutter fra Mirissa Beach finder du en lille kokosnød-farm på en bakketop. Udsigten er super flot, og så er det selvfølgelig den perfekte Instagram lokation. Det er forholdsvis nemt at komme dertil, da du kan finde Coconut Tree Hill på Google Maps.

Sørg for at tage af sted tidligt på dagen, hvis du gerne vil undgå store turistmængder. En sidste ting, du skal være opmærksom på er kokosnødderne. De falder ned fra træerne, så hold øje og pas på hovedet. 

Coconut Tree Hill Mirissa

3. Leg i bølgerne på Mirissa Beach

Mirissa Beach kan til tider være fyldt med mange mennesker. Dette gør dog ikke så meget, hvis du spørger os. Stranden er meget lang, og du føler dig ikke som sild i en tønde. Så trænger du til at slappe af er Mirissa Beach stedet. Samtidig, er der mange restauranter langs stranden, hvor du kan få et lækkert måltid med havudsigt.

Derudover, er Mirissa Beach et godt sted at lære at surfe på Sri Lanka. Så har du mod på det, kan du hoppe i bølgen blå. Du finder de mest ideelle surfing-betingelser fra oktober til marts.

Mirissa Beach Sri Lanka

4. Find din helt egen private strand

Mirissa er fyldt med strande, men nogle gange vil man gerne bare være alene. Vi har derfor løsningen til dig lige her. En lille privat strand, hvor du kan være helt alene, hvis du er heldig. Secret beach er en smuk strand, med en lille bar og en lokal kvinde, der sælger kokosnødder. Her finder du for alvor idyl.

Du finder stranden ved at søge ”Secret Beach bar” på Google Maps. Du kan køre med en tuk-tuk det meste af vejen. Dog er det sidste stykke så stejlt, at du skal gå ned. Men det er helt sikkert turen værd.

5. Heldagstur til Galle Fort

Galle Fort er et af de steder, der skal stå øverst på din liste over de steder, du skal besøge på Sri Lanka. Du kan snildt bruge et par dage på fortet – men har du simpelthen ikke nok dage til dette, er en heldagstur en god idé. Fortet er stedet, hvor du kan shoppe, gå på opdagelse i den gamle historie og ellers nyde den smukke solnedgang.

Galle Fort Sri Lanka