4 ting du ikke må misse i Galle, Sri Lanka

Galle er knap så stor en by på Sri Lankas sydlige kyst. Alligevel, formår byen, hvert år, at tiltrække tusindvis af turister fra hele verden. Og dette er der en helt særlig grund til.

I det 18. århundrede byggede hollænderne deres hovedkvarter, Galle Fort. Disse flotte bygninger, i form af hospital, museum og diverse kirker står stadig den dag i dag. Derudover, er fortet blevet en del af Unescos verdensarvsliste. Og så finder du selvfølgelig Galle Fort som et af dine stop, hvis du følger vores 3-ugers rejseplan på Sri Lanka.

Udover Galle Fort, er der er diverse ting, du kan bruge din tid på. Så tag et kig på listen nedenfor og gå på opdagelse i hyggelige Galle.

1. Gå på opdagelse på Galle Fort

Galle Fort er et helt fantastisk sted, hvis du spørger os. Vi forelskede os fuldstændig, og kan nærmest ikke vente med at komme igen.

Galle Fort blev bygget i det 18. århundrede af hollænderne, og efterfølgende brugt som deres hovedkvarter. De smukke gamle bygninger står stadig den dag i dag, og er nu blevet en del af Unescos verdensarvsliste. Dog er det ikke længere et hovedkvarter, men omdannet til moderne caféer, butikker og gallerier. Stemningen på fortet og de mange små hyggelige gader er noget, som du simpelthen ikke må misse, når du er på Sri Lanka.

2. Nyd en solnedgang eller to

Solnedgangene på Sri Lanka er magiske – og det helt perfekte sted at opleve disse er på fortets mur. Hvis du spørger os, skal du som minimum nyde én solnedgang. Så køb noget koldt at drikke, sæt dig på fortets mur og lad magien begynde. Du vil ikke fortryde det. Freden, der spreder sig over byen og dens turister, er vidunderlig.

Solnedgang ved Galle Fort, Sri Lanka

3. Heldagstur til Hikkaduwa

Galle er en varm by, og uden ordentlig mulighed for at bade, kan det til tider virke helt ulideligt. Derfor er en heldagstur til Hikkaduwa den perfekte løsning. Her finder du lækre strande, med blødt sand og roligt vand. Derfor, er dette også et meget børnevenligt område.

Bonus info: Lige her, finder du en guide, således du kan opleve de vilde havskildpadder ved Hikkaduwa Beach. Det må du simpelthen ikke misse på din heldagstur.

Havskildpadde ved Hikkaduwa Beach

4. Besøg et havskildpadde børnehjem

Langs Sri Lankas sydkyst finder du mange børnehjem for havskildpadder. Disse steder er helt klart et besøg værd, hvis du spørger os. Den sydlige del af Sri Lanka er kendt som et fristed for havskildpadder, da det er et truet havdyr. Derfor bliver deres æg indsamlet af lokale, og derefter bragt til børnehjem. Her vokser skildpadderne sig sunde og raske, således de efterfølgende kan komme ud i det store hav.

Er du heldig, møder du også voksne havskildpadder. Disse bliver, ved nogle børnehjem, behandlet for sygdom og sat ud i havet, når de igen er friske. Så er du en dyreelsker, ligesom os, er et havskildpadde børnehjem et besøg værd.