Koblenz Seilbahn (kabelbane), Tyskland

Turen går til Koblenz, og nu skal du for alvor glæde dig. Byen er meget historisk og du kan derfor ikke undgå at træde helt tilbage i den gamle tyske historie. Men bare rolig, er du ikke den helt store historienørd, så går det skam nok. Byen har nemlig meget mere at byde på end bare historie. Du finder både flot natur, vingårde og ikke mindst Koblenz Seilbahn – på dansk kendt som kabelbanen.

At tage en tur med Koblenz Seilbahn er en af de ting, du simpelthen ikke må misse, når du besøger Koblenz. Kabelbanen forbinder de to flodbredder på hver side af Rhinen, og fører dig fra byens flodpromenade i centrum op til Ehrenbreitstein fæstningen.

På den flotte tur, som kun varer nogle minutter, får du en helt fantastisk panoramisk udsigt over Koblenz. Således, får du et indblik i byens faktiske størrelse – den er større end du regner med. Men det er også herfra, at du får den bedste vinkel til at se Deutsche Eck, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. Altså er du, efter denne tur, ikke i tvivl om, hvorfor Koblenz er at finde Unescos Verdensarvsliste.

En lille smule historie

Koblenz Seilbahn blev bygget i 2010, som en attraktion ved Bundesgartenschau (gartnerimesse). Det var efterfølgende planen, at kabelbanen skulle afmonteres. Men grundet stor interesse fra både lokale og turister har banen fået lov at blive. Og det klager vi skam ikke over.

Koblenz Seilbahn

Find vej til Koblenz Seilbahn  

Koblenz Seilbahn er at finde to steder – i hver ende. Det vil sige, at du kan tage banen fra bysiden af eller oppe fra Ehrenbreitstein fæstningen af.

Vi vil helt klart anbefale dig at tage kabelbanen fra byen af. Således, får du nemlig mulighed for at køre af to gange. Ved første tur oplever Ehrenbreitstein fæstningen fra en vinkel, du ikke finder andre steder. Og på turen tilbage mod byen får du, som sagt, en helt fantastisk udsigt over Koblenz.

Du kan nemt og hurtigt finde kabelbanens lokation på bysiden på Google Maps.

Du kan som sagt også tage turen op til Ehrenbreitstein fæstningen i bil, på cykel eller gåben, hvis det skulle friste. Her fra kan du nemt tage Koblenz Seilbahn ned mod byen igen. Du kan nemlig tage din cykel med i kabelbanens vogne, men bilen må du dog lade stå på toppen.

Du kan nemt og hurtigt finde kabelbanen ved fæstningen på Google Maps.

Ehrenbreitstein fæstningen i Koblenz

Priser

Men hvad koster det egentlig at tage Koblenz Seilbahn? Det har selvfølgelig fundet ud af. Du finder herunder en tabel for prisen på envejsbilletter.

EnvejsbilletPris
Voksen 8,00 Euro
Pensionister & handikappede7,40 Euro
Studerende 4,90 Euro
Børn (7 – 17 år)4,50 Euro
Hunde1,50 Euro
Cykler1,50 Euro
Aften billet (efter klokken 18)6,50 Euro
Aften billet barn (efter klokken 18) 3,5 Euro

Koblenz Seilbahn

Herunder, finder du en tabel med priserne for returbilletter.

Returbilletter Pris
Voksen11,00 Euro
Pensionister & handikappede9,90 Euro
Studerende 6,20 Euro
Børn (7 – 17 år)5,00 Euro
Familie billet I (1 voksen og op til 4 børn)15,00 Euro
Familie billet II (2 voksne og op til 4 børn)25,00 Euro
Hunde2,50 Euro
Cykler 2,50 Euro
Aften billet (efter klokken 18)8,00 Euro
Aften billet barn (efter klokken 18) 4,50 Euro
Koblenz Seilbahn

Hvornår skal man tage Koblenz Seilbahn

Koblenz Seilbahn har åbnet året rundt, og for de mest almindelig åbningstider er fra klokken 9:30 og frem til klokken 19. Dog, står kabelbanen til tider for events, hvilke forlænger åbningstiderne. Derfor, kan du her finde lige præcis den dato, hvor du skal besøge kabelbanen, og se åbningstiderne for den pågældende dag.

Men hvornår på dagen er det så bedst at tage en tur med Koblenz Seilbahn? Så længe vejret er godt og det ikke er alt for skyet er du garanteret en flot udsigt fra vognene af. Vi vil dog altid anbefale dig at tage turen omkring solnedgang. Her er lyset helt fantastisk. Men også en aftentur, hvor det er blevet mørkt kan være det hele værd. Her ser du nemlig Koblenz med lys – hvilket heller ikke er noget dårligt syn.

Bonus information

Kabelbanen i Koblenz har verdens højeste passagerkapacitet. Det kan nemlig transportere op mod 7600 mennesker i timen. Dette opnår den med i alt 18 vogne, der kører med cirka 16 km/t.

Derudover, finder du i vogn nummer 17 et glas gulv. Således, får du panorama for alle pengene.