6 ting du ikke må misse i Koblenz, Tyskland

Koblenz er en af Tysklands ældste og ikke mindst smukkeste byer. Du finder byen på Unescos Verdensarvsliste, og det er der en helt særlig grund til – foruden en smuk natur finder en by, der emmer af historie. Men udover den skønne natur som Rhinen og Mosel, samt de omkringliggende bjerge og vinmarker, har Koblenz en del seværdigheder at byde på. Så lad os gå på opdagelse i den gamle by, Koblenz.

Deutches Eck Koblenz

1. Deutsche Eck

Beliggende ved sammenløbet af floderne Mosel og Rhinen finder du Deutsche Eck.

I 1897 blev den første statue af kejser Wilhelm den første opført. Men efter ødelæggelse under 2. verdenskrig, blev den massive statue af kejser Wilhelm den første rekonstrueret, og det er denne du finder den dag i dag ved Deutsche Eck.

Nu til dags kan du endda gå op til statuen, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt over sammenløbet af Tysklands vigtigste floder; Mosel og Rhinen.

2. Koblenz Seilbahn

At tage en tur med Koblenz Seilbahn (kabelbane) er uden tvivl noget af det bedste at foretage sig, når du besøger Koblenz. Banen forbinder begge flodbredder og fører dig fra det gamle centrum op til Ehrenbreitstein fæstningen.

Med den panoramiske udsigt fra kabelbanen, får du et fantastisk perspektiv på Koblenz størrelse og byens helt unikke placering, rent geografisk, ved Rhinen og Mosel. Når du kigger herudover er du ikke i tvivl om, hvorfor området er at finde på Unescos Verdensarvsliste.

Koblenz

Kabelbanen blev bygget som en attraktion ved Bundesgartenschau (gartnerimesse), og skulle efterfølgende afmonteres. Men grundet positiv respons og ikke mindst popularitet blev banen en af Koblenz helst store seværdigheder, og har derfor fået lov at blive.

Bonus info: Kabelbanen i Koblenz har verdens højeste passagerkapacitet. Den kan nemlig transportere op til 7600 mennesker i timen.

Vi vil altid anbefale dig at tage banen omkring solnedgang, da lyset er helt fantastisk på dette tidspunkt. Og er du ikke bange for højder, skal du gå efter vogn nummer 17 – her finder du nemlig glasgulv.

Koblenz Cable Car

3. Ehrenbreitstein Fæstningen

Koblenz kabelbane er den perfekte måde at komme til den imponerende Ehrenbreitstein Fæstning på. Her finder ruiner, der går helt tilbage til den 11. århundrede og som siden da har haft en tumult historie.

Området er blevet ødelagt flere gange, været belejret og udvekslet mellem franske nybyggere, biskopper, preusserne og prinserne i Sachsen. Fæstningen, som du besøger den i dag, blev færdigbygget af preusserne og er den anden største fæstning i Europa. Udover, at føre dig tilbage til middelalderen giver området dig også, med sine 118 meter over Rhinen, en vidunderlig udsigt over historiske Koblenz.

Nu til dags bruges fæstningen som museum, og du kan derfor komme helt tæt på historien inden for fæstningens mure.  

Ehrenbreitstein Fæstningen Koblenz

4. Oberlandesgericht Koblenz (Den højere domstol)

Den højere domstol i Koblenz er sådan som sådan ikke en seværdighed. Alligevel mener vi, at den skal listen over ting, du ikke må misse i Koblenz. Bygningen i sig selv er nemlig utrolig flot. Så sørg at holde øjnene åbne, når du bevæger dig langs flodpromenaden.

Oberlandesgericht Koblenz

5. Kurfürstliches Schloss (Koblenz´ valgpalads)

Kurfürstliches Schloss, på dansk kendt som valgpaladset, blev i 1786 bygget af den sidste elektor (prins, der er berettiget til at tage part i valgprocessen) af Trier, Clemens Wenzeslaus.

På trods af, at det blev bygget til beboelse, var det fra starten af designet til at blænde ind med det fantastiske flodlandskab. Som et resultat af dette, tilbyder mange af paladsets værelser en vidunderlig udsigt over floden og Rhindalen.

Bygningen i sig selv er yderst smuk, men også slotshaven er en gåtur værd. Her finder du smukke statuer, fine blomster og rindende vand i fontænerne.

Kurfürstliches Schloss Koblenz

6. St. Kastor Kirken

St. Kastor Kirken er den ældste kirke i Koblenz. Byggeriet af den flotte kirke begyndte i år 817 og først i år 836 stod St. Kastor Kirken færdig. Den er blevet bygget til at hædre Sankt Kastor, der siges at have arbejdet som missionær på Mosel i det 4. århundrede, og derudover at have grundlagt et religiøst samfund i Karden.

Kirken er gammeldags, men utrolig flot og er derfor, uden tvivl, et besøg værd, når du er på opdagelse rundt i Koblenz.

St. Kastor Kirken Koblenz