Kelingking Beach, Nusa Penida

Kelingking Beach er blevet en af de helt store turistattraktioner på Nusa Penida. Og det er der selvfølgelig en god grund til. Et besøg til Kelingking burde derfor være en del af din rejseplan, når du besøger Bali. 

En af de helt store grunde til Kelingkings popularitet er klippens form. Kigger du godt efter, kan du nemlig se, at klippen rent faktisk ligner et T-Rex hoved. Derfor, er Kelingking også kendt under navnet T-Rex klippen.  

Fra udsigtspunktet kan du kigge ud over de mange kalkformationer, det smukke hav og ikke mindst fantastiske Kelingking Beach. Turen ned til stranden er en hård en af slagsen, og vi tæt på at mene, at denne er den mest vanskelige strand at komme til på Bali.  

Udsigtspunktet ved Kelingking

Udsigtspunktet ved Kelingking er en af de ting, du bare ikke må misse, når du besøger Nusa Penida. Udsigten over T-Rex hovedet, havet og stranden er helt fantastisk.

Nusa Penida er en kæmpe turistattraktion, og derfor er menneskemængderne til tider enorme. Vi har derfor et par tips til at finde de helt perfekte udsigtspunkter – hvor du ikke bliver trådt over tæerne af andre besøgende.

Gå et stykke ned af stien mod stranden. Her vil der ikke være så mange mennesker, og du vil derfor have mulighed for at tage menneskefri-billeder.

En anden ting du kan gøre, er at gå helt over til højre for udsigtspunktet. Her havde vi stor succes med at stå alene, og få taget billeder af den utrolige udsigt.

Bonus info: Besøger du Nusa Penida i flere dage skal du sætte en aften af til at se udsigten herfra. Det er en magisk oplevelse.

Sådan kommer du til Kelingking Beach

Du skal ikke undervurdere turen ned til Kelingking Beach. Det er hvad vi vil kalde en vandretur – i den forstand, at det kan være hårdt. Klipklapper er et no-go, og vand er simpelthen et must.

Udsigtspunktet er, som sagt, noget du ikke må misse på din rundtur på Nusa Penida. Turen ned til stranden er der dog en anden sag. Ikke alle kan klare turen – hvilket selvfølgelig er helt okay. De første 10 minutter af turen er meget stejl, og rækværket er ikke rigtig noget at skrive hjem om. Helen turen ned til stranden tager omkring 60 minutter – selvfølgelig afhængigt af, hvor sikker du er på fødderne.

Husk at have i mente, at når du først er kommet ned, skal du også op igen.

Er du ikke helt tryg ved at tage turen hele vejen ned til stranden, så er det en mulighed kun at gå halvdel af turen. Herfra, finder du endnu en smuk udsigt over bugten.

Svøm ikke ved Kelingking Beach

Efter den hårde vandretur ned til Kelingking Beach, vil synet, der møder dig være det hele værd. Du skal dog være meget opmærksom på – at du IKKE skal svømme i havet. Strømmen er så voldsom, at den river alt med sig – hvilket kan være utrolig farligt.

Kelingking Beach Nusa Penida