Guide: Heldagstur til Saint-Tropez, Frankrig

En heldagstur til Saint-Tropez kan være den perfekte løsning, når du besøger Frankrig og gerne vil nå at se det hele. Det skal dog pointeres, at det sagtens kan lade sig gøre at bruge et par dage i byen. Men er tiden, som sagt, knap er en heldagstur en rigtig god løsning.

Når du hører om Saint-Tropez er det første, der formentlig popper frem i dit hoved sikkert; berømtheder, glamour, store yachter og ikke mindst eksklusive natklubber. Men bare rolig, vi havde selv samme tanke, inden vi ankom til byen. Og Saint-Tropez må siges at have det hele – men også meget mere. Vi har derfor herunder samlet de aktiviteter, vi synes er et must, når du besøger Saint-Tropez.

Vidunderlige Saint-Tropez ligger langs den franske kystlinje, og er i forhold til de andre kystbyer så som Nice og Marseille, mere afslappet. Atmosfæren er en anden at finde her. Jo – der er mange mennesker i højsæsonen, og det kan tage lang til at køre dertil, men når du går i de hyggelige gader forsvinder alt stress og jag.

En gang var Saint-Tropez en simpel fiskerlandsby, men igennem de sidste mange år er byen blevet en verdenskendt destination, et sofistikeret rejsemål for de kendte og velhavende og ikke mindst sted, hvor turister, som os, for alvor kan opleve den dyre livsstil helt tæt på.

Du får herunder, som sagt, nogle af de ting, du kan bruge din tid på, når du besøger Saint-Tropez.

Saint-Tropez havn, Frankrig

Lad misundelsen fylde dig ved en gåtur rundt i havnen

Havnen i Saint-Tropez, Vieux Port, er nærmest, hvad man vil kalde for byens centrum. Det er byens hjerte og ikke mindst en af byens største attraktioner. Her finder du alt fra små fiskerbåde, lystbåde, kæmpe yachter, men også farverige huse og hyggelige caféer. Det er altså bestemt et besøg værd, hvis du spørger os.

Sørg for at sætte godt med tid af til at gå turen rundt i havnen. Der er som ofte meget trafik på vandet, og du kan nemt bruge en del tid på at observere de mange små og store bådes sejlgang.

Udover, de mange både finder du også i Vieux Port, det famøse fyrtårn. Et smukt stykke arkitektur, hvorfra du har en vidunderlig udsigt over byen, havnen og ikke mindst havet.

Shopping

Du kan nærmest ikke tage til Saint-Tropez uden at shoppe – om ikke andet så lad det bare blive lidt vindues-kiggeri. Byen har mange butikker at byde på, og i hvert fald en af os (gad vide hvem) kunne næsten ikke slippe øjnene fra de flotte butikker.

Om du er til sourvenir-shopping, luksus-shopping eller til helt almindelig shopping, hvor de fleste kan være med prismæssigt – så finder du det her.

Så er tiden til det, kan et par runder op og ned ad gaderne aldrig helt skade. Du vil møde mange fine butikker, og så kan du trøste manden med, at der er mange fede biler at finde i Saint-Tropez.

Gå på opdagelse i de hyggelige gader

Saint-Tropez har en gammel bydel, og denne må du simpelthen ikke gå glip af. Her finder du bygninger med de helt fantastiske farver og du kan nærmest ikke andet at blive glad ved synet.

Saint-Tropez har sin egen helt særlige charme og denne oplever du for alvor ved din gåtur mellem de smalle, små gader. Du kan blandt andet slå et smut forbi Place des Lices (også kendt som Place Carnot), hvis du ønsker at flygte lidt fra rigmandskvarteret og nyde Saint-Tropez gamle charme.

Lej en båd og sejl ud på Middelhavet

Har du, ligesom os, desværre ikke en lækker båd liggende i Saint-Tropez havn, så frygt ej. Du har nemlig mulighed for at leje en. Det er selvfølgelig en lidt dyr fornøjelse, men er du lige så stor fan af havet og det at sejle, som os, er det alle pengene værd.

Når det kommer til, hvilken båd du skal leje har du flere muligheder. Derfor er det en god idé at have gjort sig en del research hjemmefra i forhold til, om det skal være en lille robåd, en sejlbåd, en motorbåd eller en yacht. Da vi har speedbådskørekort lejer vi altid en motorbåd. Det finder vi sjovest, da vi kan have fart på og som oftest er rig mulighed for at ligge og dase på dækket.

Nyd atmosfæren på en af de mange caféer

At sidde på en af de utallige caféer er noget af det bedste du kan foretage dig, når du besøger Saint-Tropez. I hvert fald, hvis du spørger os. At observere de lokales hverdag og turisternes færden, kan i sig selv være en form for seværdighed. Så find en hyggelig café i den gamle by, eller kig efter kendisser fra en café i det dyre og mere eksklusive område. Mulighederne er mange og alle gode.

Place des Lices Saint-Tropez, Frankrig

Tag på stranden

Endnu en af de helt store aktiviteter i Saint-Tropez er at tage på stranden. Og her har du et væld at vælge mellem. Så trænger du til at blive kølet af kan en tur i det turkise vand være den perfekte løsning.

Der er mange strande at vælge mellem i Saint-Tropez, men vi har herunder samlet et par stykker. Du skal dog være opmærksom på, at flere af strandene i området ligger lidt uden for byen. Med en bil kan du dog nemt og hurtigt komme dertil.

Pampelonne Beach

Denne strand er den mest kendte af alle Saint-Tropez strandene. Du skal dog være opmærksom på, at bugten rent faktisk er delt op i mange strande, som alle har hver deres navn og karakteristika. Men ligegyldigt hvad, så er dette stedet at se og blive set.

Her finder du berømtheder, strandklubber og eksklusive restauranter lige ned til havet. Det er derfor ikke helt billigt sted, men nu alligevel oplevelsen værd.

Du kan finde stranden på Google Maps lige her.

Plage de Tahiti

Du finder Plage de Tahiti stranden i den samme bugt som Pampelonne strand, men dog i den nordlige del. Her finder du en af de ældste strandklubber i området ved Tahiti Beach Hotel, som også tilbyder et godt udvalg af mad og drikke.

Du kan finde stranden på Google Maps lige her.

Nikki Beach

Nikki strand er syd for Pampelonne. Her finder du alle strandklubber og du har derfor et stort udvalg at vælge i mellem. Her finder du altså noget for en hver smag, om så du rejser alene, med en ven, kæresten eller familien.

Du kan finde stranden på Google Maps lige her.

Saint-Tropez, Frankrig